Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit

De laatste trein uit LiguriëIn De laatste trein uit Ligurië verbindt Christine Dwyer Hickey het landelijke Ligurië van de jaren dertig met het grauwe bestaan in Dublin tegen het eind van de twintigste eeuw. Ze laat daarmee zien dat identiteit en geschiedenis onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, wat je ook verhult of verandert.

Het is 1933. Bella Stuart laat haar rustige leven in Londen achter zich om in Italië te gaan werken als gouvernante van de zesjarige Alec. Hij is het zoontje van een jonge Joodse erfgename en de aristocraat signor Lami. Wanneer Alecs vader sterft, verhuizen Bella en Alec naar het zomerverblijf van de familie in Bordighera. Daar ontmoet Bella Edward, de pianoleraar van Alec. Geleidelijk groeit er vertrouwen en vriendschap tussen de verlegen Bella, de eigenaardige Alec en de raadselachtige Edward. Wanneer het fascisme Europa in zijn greep krijgt en Mussolini zijn anti-Joodse wetten invoert, komt Alecs leven in gevaar. Bella krijgt de opdracht om Italië te ontvluchten en het jongetje in veiligheid te brengen.

Dublin, zestig jaar later. Anna Moore bezoekt haar Nonna, die in een verpleeghuis op sterven ligt. Als ze hoort dat haar oma in verwarde toestand Italiaans heeft gesproken, beseft ze hoe weinig ze weet van de vrouw die haar heeft grootgebracht.

Prijs: € 22,99
Bestel het boek (paperback)
Prijs: € 14,99
Bestel het e-bookDe laatste trein uit Ligurië - Christine Dwyer Hickey - ISBN: 9789460684180
De laatste trein uit Ligurië
Christine Dwyer Hickey
€ 23,00
Ligurië - Amir Andriesse; Christoph Hennig; Georg Henke - ISBN: 9789018040963
Ligurië
Amir Andriesse; Christoph Hennig; Georg Henke
€ 18,95